هاله ای از مشکلات گردشگری در کامیاران زیر آوار فراموشی ها
به وبلاگ احمدی خوش آمدید مدیر وبلاگ
کلبه اندیشه و احساس 1
بنـــــــر تبلیغاتی رایـــــگان 1
کشتی.کامیاران 1
ردیاب جی پی اس ماشین
ارم زوتی z300
جلو پنجره زوتی

پالنگان،کامیاران ،کردستان






شاهوخبر: دیگر بار سفرهای نوروزی و روز طبیعت را پشت سر نهادیم با هاله ای از کمبودهایی که باید جبران می شد ولی به آن پرداخته نشد.

 

 

به گزارش خبرنگار شاهوخبر، دیگر بار سفرهای نوروزی و روز طبیعت را پشت سر نهادیم با هاله ای از کمبودهایی که باید جبران می شد ولی به آن پرداخته نشد.

اینکه چرا شهر کامیاران علی رغم داشتن طبیعت بکر، آب و هوای مطبوع و مناطق مختلف گردشگری هنوز هم از داشتن امکاناتی در خور خود برخوردار نیست سوالی است که شاید بارها ذهن ما و شمای کامیارانی را در تیررس خود قرار داده باشد.

اما شاهوخبر این بار تصمیم دارد به گوشه ای از این مشکلات بپردازد تا شاید از آوار فراموشی رها شود.

به گفته ی مسئول پیشین میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کامیاران 184 اثر تاریخی در کامیاران وجود دارد که 47 اثر آن به ثبت رسیده است.

روستای باستانی پالنگان

این در حالی است که مهمترین منطقه ی گردشگری کامیاران روستای تاریخی پالنگان، متاسفانه علی رغم دارا بودن قابلیت های ثبت جهانی هنوز درفهرست آثار جهانی قرار نگرفته و کارشناسان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دلیل اصلی آن را دخل و تصرف های اخیر در منازل روستایی پالنگان دانسته اند.

از طرفی مشاعی بودن زمین های روستای پالنگان و وجود معارض برای برخی از این زمین ها باعث بروز مشکلات دیگری در زمینه ی ثبت جهانی روستای پالنگان شده است.

مهجوریت روستای پالنگان بین دیگر آثار باستانی استان کردستان

عبدالله نعیمی مدیرعامل شیلات روستای پالنگان در گفتگو با خبرنگار شاهوخبر، درخصوص مشکلات روستا اظهار داشت: پالنگان در میان دیگر آثار باستانی در مهجوریت  قرار گرفته است چرا که مردم روستا هنوز با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند.

وی افزود: نبود هتل و مکان اقامتی برای مسافران، عدم ساماندهی عوارض، عدم رعایت شئونات اسلامی در منازل استیجاری و نبود نظارت برآن، عدم ساماندهی اماکن تجاری و قیمت ها فقط گوشه ای از مشکلات روستای پالنگان است.

نعیمی اجاره دادن منازل توسط مالکین به افراد غریبه را مانع دیگر توسعه ی روستا دانست و تصریح کرد: در حال حاضر وضعیت پارکینگ روستای پالنگان در شرایط نامطلوبی است و علاوه بر آن سرویس های بهداشتی جوابگوی نیاز خیل عظیم مسافران نیست.

وی ادامه داد: خوشبختانه با وجود خونگرمی مردم منطقه، علی رغم وجود کمبودها هیچ گاه مسافرین با خاطره ی بدی از روستای پالنگان بازنگشته اند.

حفظ بافت روستا نیازمند حمایت دولتی است

نعمان بشیر یکی از اعضاء شورای اسلامی روستای پالنگان در گفتگو با خبرنگار شاهوخبر، درباره ی مشکل پارکینگ روستا بیان کرد: سال گذشته مردم روستای پالنگان به همت خود پارکینگی را برای روستا آماده کردند ولی در صورتیکه منابع طبیعی زمین های دولتی را در 2 کیلومتری روستا به این امر اختصاص دهد مشکلات رفع خواهد شد.

وی افزود: برای توسعه ی فضای پارکینگ موجود با توجه به کوهستانی بودن منطقه، به دلیل اینکه زمین های اطراف پارکینگ جزء زمین های درجه یک کشاورزی است و مردم هزینه های بسیاری را از ما در قبال زمین ها خواسته اند قادر به پرداخت آن ها نیستیم.

بشیر با اشاره به مثمر بودن باغ های مسیر گردشگری دریافت عوارض را امری معمول دانست و گفت: باغ های مردم درخت های مثمری دارند که با توجه به ورود گردشگر به باغ، مردم به ناچار عوارض می گیرند چرا که امکان آسیب رسانی به درختان باغ و مشکلات احتمالی دیگر چون ریختن زباله وجود دارد.

وی درباره ی حفظ بناها و خانه های روستا عنوان کرد: امروزه مردم به دنبال بهره مندی از جدیدترین تجهیزات و خواستار تغییر در منازل خود هستند و متاسفانه کسی به امر حفظ بافت روستا توجه نمی کند.

بشیر اضافه کرد: در صورت ارائه ی تسهیلاتی چون وام، کمک بلاعوض و حمایت دولتی می توان بافت روستا را حفظ و از تخریب زودهنگام آن جلوگیری کرد.

وی همچنین از مصوب شدن تعرفه های وسایل عرضه شده در روستا و تجهیز سرویس های بهداشتی خبر داد و عنوان کرد: مشکل فاضلاب روستا در آینده ی نزدیک حل خواهد شد.

مردم  کامیاران و پالنگان بسیار خونگرم و میهمان نوازند

بانوی تهرانی که به همراه خانواده اش به پالنگان آمده بود نیز در گفتگو با خبرنگار شاهوخبر عنوان کرد: مردم کُردستان فوق العاده خونگرم و میهمان نواز هستند و ما در طول مدتی که در روستای پالنگان بودیم بهترین خاطرات را داشتیم.

وی ضمن ابراز نگرانی از عدم توجه به روستای پالنگان گفت: متاسفانه در حاشیه ی رودخانه زباله ی فراوانی ریخته بودند و نسبت به اماکن گردشگری دیگر سرویس بهداشتی مناسبی نداشت.

این بانوی گردشگر ایرانی با اشاره به وضعیت نامطلوب منازل استیجاری روستا از نظر تجهیزات رفاهی اعلام کرد: اینجا یک مکان توریستی است و قابلیت های فراوانی برای پیشرفت دارد ولی متاسفانه ساخت و ساز بومی آن در حال از بین رفتن است و رفته رفته از حالت بکر خود خارج می شود.

وی با تاکید بر لزوم ساخت هتل و دیگر وسایل رفاهی در روستای پالنگان گفت: مردم  کامیاران و پالنگان از امکانات بسیاری محرومند و  آنتن دهی سخت تلفن همراه و  نبود اینترنت نمونه هایی از مشکلات اینجاست در حالیکه شمال کشور با توسعه ی چند برابری امکانات گردشگری همراه شده است.

وی همچنین اطلاع رسانی امکانات و کمبودهای روستای پالنگان را امری ضروری دانست.

کلام آخر

علاوه بر آنچه درموردروستای پالنگان بحث شد نبود هتل و اماکن اقامتی مناسب، نبود راهنما برای مسافرین و گردشگران، پل های در حال تخریب، عدم وجود تجهیزات تفریحی چون تله کابین علی رغم کوهستانی بودن منطقه کمترین مشکلات موجود روستای باستانی پالنگان است.

آنچه دراین گزارش به صورت ویژه به آن پرداخته شد فقط در خصوص یکی از مناطق گردشگری کامیاران بود و این در حالیست که کتیبه ی تنگی ور با وجود دارابودن پیشینه ای بیشتری از کتیبه ی بیستون، درحال حاضر مشکلات بسیاری از جمله صعب العبور بودن مسیر، نبود اماکن اقامتی، پارکینگ و سرویس بهداشتی و ... را داراست.

البته دیگر مناطق تاریخی و بکر شهرستان کامیاران چون سدگاوشان، قلعه ی کومائین، حضرت عکاشه، اردوگاه یادگار امام خمینی(ره) و یا حتی شهربازی همیشه تعطیل شهر که هر یک از آنها هم مشکلات خاص خود را داشته و پرداختن به هریک از آنها در این مجال نمی گنجد در حالیکه می توانند بهترین منبع درآمد برای بسیاری از ادارات شهرستان باشند.

ساخت هتل، تجهیز سرویس های بهداشتی، فرهنگ سازی و صرف هزینه برای مقابله با تخریب روستا، نظارت بیشتر بر قیمت ها و اماکن اقامتی و اطلاع رسانی گسترده از ابتدایی ترین اقدامات در راستای توسعه ی گردشگری در کامیاران است

فراموش نکنیم که بخش فراوانی از مسئولیت بر دوش مردم ماست چراکه حفظ و نگهداری از ابنیه ی تاریخی شهرستان کامیاران به همکاری مردم با مسئولین نیازمند است.

و در پایان با توجه به این نقل مشهور که پاک کردن مسئله بهترین راه حل نیست، شاهوخبر از طریق این دریچه از مسئولین خواهشمند است به این مشکلات رسیدگی کنند تا بستر لازم برای جذب گردشگر و سرمایه گذار برای شهرستان کامیاران بیش از پیش فراهم شود و این هاله ی فراموشی از چهره ی این شهرستان زدوده شود.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







+ نوشته شده در پنج شنبه 18 شهريور 1393برچسب:,ساعت 22:56 توسط فردین احمدی |




انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس هوشنگ مهدی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس هوشنگ مهدی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
ثبت حریم 20 اثر تاریخی
ثبت ملی روستای پالنگان و روستای ژیوار
پالنگان، سفری بیادماندنی به یک روستای پله‌کانی
جشن نوروز در استان کردستان روستای پالنگان
گزارش یک گردشگر از تاریخ وطبیعت پالنگان
دوره ارتفاع و فضای معلق (مریوان)
مدیر وبلاگ
مسابقات کشتی به مناسبت جام رمضان در شهرستان کامیاران
جشنواره نوروزی پالنگان، از روایت شکست اهریمن تا معرفی جاذبه های گردشگری+تصویر
فاصله بین کامیاران و روستای پالنگان
پالنگان زیباتر از ماسوله+ عکس
عکسهایی از پالنگان 2
برگزاری مراسم پر شکوه فرهنگی و هنری نوروز در پالنگان + تصاویر
سفری به کردستان - روستای پالنگان (از دید یک مسافر)
عکسهایی از پالنگان
پالنگان،کامیاران ،کردستان
کتیبه تنگی بر هورامان
مسابقه دوستانه کامیاران و روانسر به میزبانی شهر روانسر برگزار شد
هنرمند سیدمحمد صفایی
خوا له خوش بو حه ق شناس
مدیر ولاگ
شعر در وصف معلم
راهیابی گروه هنرهای نمایشی توسکا به چهارمین جشنواره منطقه ای زاگروس
زیبا بودن
در کلبه ما رونق اگر نیست صفا هست
هرس کردن درختان فضای سبز و ایجاد فرم های جذاب و متنوع
گلکاری بسیار وسیع در سطح شهر بوشهر
پس لرزه های تئاتر کامیاران و گروه هنری توسکا